Z Libanonu vypálili na izraelské územie viac ako dve stovky projektilov, úlomky z rakiet poškodili budovy a autá

0

26.10.2024 (SITA.sk) – Viac ako dvesto projektilov vypálili v sobotu na Izrael z libanonského územia. Informovala o tom izraelská armáda.

Takmer každodenné prestrelky medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizballáhom, ktoré sa začali pred rokom, v posledných prerástli týždňoch do vojny.

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že nie sú hlásené žiadne zranenia. Úlomky z približne 30 rakiet poškodili niekoľko budov a áut v meste Naharija na severe krajiny. Hasičská služba informovala, že jej tímy bojujú s požiarmi, ktoré vyvolali raketové útoky na siedmich miestach na severe Izraela.

V ostatných týždňoch Izrael spustil pozemnú inváziu do južného Libanonu a zintenzívnil nálety na iné oblasti krajiny vrátane častí hlavného mesta Bejrút. Jeruzalem tvrdí, že jeho cieľom je vytlačiť Hizballáh od hraníc, aby sa tisíce Izraelčanov mohli vrátiť do svojich domovov.

Viac k témam: izraelsko-libanonský konflikt, napätie na Blízkom východe
Zdroj: SITA.sk – Z Libanonu vypálili na izraelské územie viac ako dve stovky projektilov, úlomky z rakiet poškodili budovy a autá © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -