Súdne pojednávanie s Kuffovcami preložili, proces bude pokračovať výsluchom znalca

0

23.10.2024 (SITA.sk) – Hlavné pojednávanie s Kuffovcami vo veci nebezpečného vyhrážania formou spolupáchateľstva sa v stredu v Kežmarku nekonalo. Súd podľa hovorkyne okresných súdov v pôsobnosti Krajského súdu v Prešove Ivany Petrufovej akceptoval ospravedlnenie predvolanej súdnej znalkyne, ktorú je v rámci dokazovania potrebné vypočuť na hlavnom pojednávaní.

Ako ďalej uviedla pre agentúru SITA, súd stanovil nový termín hlavného pojednávania na 22. januára o 8:30 za účelom pokračovania v dokazovaní výsluchom znalca. Obžalobe čelia štátni tajomníci ministerstva životného prostredia – Štefan Kuffa a jeho syn Filip, spolu s bratom Gregorom.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Kežmarok na nich podal obžalobu v decembri 2022. Poškodeným v prípade je farmár Radoslav Ksiažek, ktorého Kuffovci podľa obžaloby v júli 2021 pri smetisku nad mestom Kežmarok napadli a vyhrážali sa mu. Obžalovaní vinu odmietajú. Obhajoba tvrdí, že obžaloba je postavená len na jedinom dôkaze. Kuffovci vnímajú celý prípad ako politicky vykonštruovaný.

Viac k témam: farmár, nebezpečné vyhrážanie, Súdy, Vyhrážanie
Zdroj: SITA.sk – Súdne pojednávanie s Kuffovcami preložili, proces bude pokračovať výsluchom znalca © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -