Atentát na Fica bude podľa Remišovej zneužitý štátnou mocou, demokracia na Slovensku môže utrpieť vážnu ranu (foto)

0

16.10.2024 (SITA.sk) – Pri vyšetrovaní atentátu na predsedu vlády Roberta Fica pribúdajú podľa poslankyne Národnej rady SR a predsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej náznaky o tom, že táto udalosť bude hrubo zneužitá štátnou mocou.

Hamran kritizoval Fica

Reagovala tak na informáciu, že polícia v súvislosti s atentátom vypočúvala bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana. Ten o tom informoval v Aréne denníka Sme. Dôvodom predvolania na políciu malo byť to, že Fica kritizoval.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Pri takýchto nezmyselných konštruktoch môže vládna moc vláčiť po výsluchoch minimálne polovicu krajiny, ktorá celkom oprávnene nesúhlasí s Ficovou toxickou politikou, hrubým slovníkom a rozbíjaním spoločnosti,“ uviedla vo svojom stanovisku Remišová.

Druhou absurditou podľa nej je, že si Fico objednal správu o atentáte u šéfa tajnej služby Pavla Gašpara a dopredu o tom avizuje „strašné veci“.

Vážna rana pre demokraciu

Ak sa namiesto zistení nezávislého a nestranného súdu bude podsúvať verejnosti objednaná rozprávka od Gašparovej tajnej služby, načo má táto krajina zákonné inštitúcie, súdy, prokuratúru?“ pýta sa Remišová.

Akýkoľvek pokus o zneužitie atentátu, prekrúcanie faktov a prenasledovanie oponentov môže podľa nej znamenať ďalšiu vážnu ranu pre demokraciu na Slovensku.

Viac k témam: atentát na premiéra, Bývalý policajný prezident, Predsedníčka strany Za ľudí, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Atentát na Fica bude podľa Remišovej zneužitý štátnou mocou, demokracia na Slovensku môže utrpieť vážnu ranu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -