Sieť hotelov Marriott zaplatí pokutu vo výške 52 miliónov dolárov pre únik osobných údajov klientov

0

11.10.2024 (SITA.sk) – Americká nadnárodná hotelová spoločnosť Marriott International súhlasí so zaplatením 52 miliónov dolárov pre rozsiahle úniky osobných údajov viac ako 300 miliónov zákazníkov po celom svete.

Firma tak chce urovnať žaloby zo strany americkej Federálnej komisie pre obchod (FTC) aj zo strany jednotlivých štátov USA. Spoločnosť zároveň súhlasila so zmenami s cieľom zvýšiť ochranu osobných údajov. FTC a jednotlivé štáty USA viedli paralelné vyšetrovania troch prípadov úniku osobných údajov, ktoré sa stali v rokoch 2014 až 2020.

Podľa FTC spoločnosť Marriott a jej dcérska firma Starwood Hotels & Resorts Worldwide únik dát zavinili slabou ochranou. Komisia konkrétne uviedla, že sieť hotelov nezabezpečila svoj počítačový systém primeraným riadením hesiel, monitorovaním siete a inou praxou v oblasti ochrany dát.

Vyšetrovanie krádeže osobných údajov viedol americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) s podozrením, že sa jej dopustili hackeri pracujúci pre čínske ministerstvo štátnej bezpečnosti.

Viac k témam: Žaloba
Zdroj: SITA.sk – Sieť hotelov Marriott zaplatí pokutu vo výške 52 miliónov dolárov pre únik osobných údajov klientov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -