Holečková sa obracia na stranu Hlas-SD. Je vo vláde s Národnou koalíciou, ktorá chce vystúpiť z EÚ aj NATO

0

7.10.2024 (SITA.sk) – Nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Martina Holečková (zvolená na kandidátke KDH) poukazuje na volebný program strany Národná koalícia vedenej Rudolfom Huliakom, ktorej členovia sa do parlamentu dostali na kandidátke Slovenskej národnej strany (SNS).

Politický subjekt vo svojom volebnom programe žiada vystúpenie Slovenska z Európskej únie (EÚ) a Severoatlantickej aliancie (NATO). Holečková sa preto obracia sa stranu Hlas-SD, ktorá pred parlamentnými voľbami 2023 deklarovala, že nebude vo vláde so stranami, ktoré by požadovali vystúpenie SR z euroatlantických štruktúr.

Po rozkole v SNS sú podľa vyjadrení koaličných poslancov vo vláde už štyri strany, a tou štvrtou je Národná koalícia Rudolfa Huliaka. Táto strana má vo svojom programe vystúpenie z EÚ a NATO, čo je v rozpore s programovým vyhlásením vlády aj s medzinárodnými zmluvami, ktoré má Slovensko uzavreté. Paradoxné je, že hoci vláda vo svojom programovom vyhlásení aj v podpísanom memorande jasne hovorí o proeurópskom smerovaní Slovenska a že je proti vystúpeniu z NATO, tak sa Slovensko účasťou Národnej koalície vo vláde stáva prakticky jedinou stranou v Európskej únii, ktorá má priamo vo vláde stranu, ktorá je za vystúpenie z Európskej únie,“ tvrdí Holečková.

Poslankyňa považuje za nebezpečné, aby sa vládna koalícia opierala o hlasy príslušníkov strany, ktorá vystupuje proti členstvu Slovenska v EÚ a NATO. Akcentovala tiež, že vystúpenie z euroatlantických štruktúr by malo pre SR priam devastačné dôsledky. I preto sa obrátila na poslancov z stranu Hlas, či odmietnu spoluprácu s Huliakom a poslancami z Národnej koalície.

Viac k témam: Nezaradená poslankyňa, Volebný program
Zdroj: SITA.sk – Holečková sa obracia na stranu Hlas-SD. Je vo vláde s Národnou koalíciou, ktorá chce vystúpiť z EÚ aj NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -