Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na Fica vzali do väzby, ten podal voči rozhodnutiu sťažnosť

0

5.10.2024 (SITA.sk) – Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na predsedu vlády Roberta Fica budú stíhať väzobne.

Ako informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková, sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS v piatok vyhovela návrhu prokurátora na vzatie do väzby obvineného J.K.

Rozhodnutie nie je právoplatné

Ten je obvinený z trestného činu niektorých foriem účasti na terorizme. Dôvodom väzby je obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti, teda úteková a preventívna väzba.

„Sudkyňa pre prípravné konanie, z dôvodu absencie výnimočných okolností, nenahradila väzbu nad obvineným dohľadom probačného a mediačného úradníka ani písomným sľubom obvineného,” uviedla Kudjáková.

Doplnila, že rozhodnutie súdu nie je právoplatné, nakoľko obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vo štvrtok 3. októbra informoval, že polícia zadržala a obvinila muža, ktorý vo zverejnenom videu povedal: „…neviem, ale podľa mňa Cintula (obvinený z atentátu na Fica, pozn. SITA) ho zle trafil. Mal ho trafiť do čela“.

Údajný podporovateľ opozície

Šutaj Eštok ho zároveň označil za „jedného z absolútnych podporovateľov súčasnej opozície“, čo podľa neho dokazuje napríklad aj transparent, ktorý u neho našli počas domovej prehliadky.

Na ňom dotyčný napríklad kritizuje, že Igor Matovič, Juraj Šeliga alebo Milan Kňažko nie sú pozývaní na tribúny na opozičných protestoch a vyzýva opozíciu k zjednoteniu.

Viac k témam: Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Muža obvineného zo schvaľovania atentátu na Fica vzali do väzby, ten podal voči rozhodnutiu sťažnosť © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -