Putin nechce zastaviť svoj postup na Ukrajine, Západ musí podľa analytikov otriasť jeho teóriou víťazstva

0

2.7.2024 (SITA.sk) – Teória víťazstva ruského vodcu Vladimira Putina, ktorá predpokladá, že Rusko môže pokračovať vo svojom postupnom napredovaní na Ukrajine donekonečna, podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) bude Putina povzbudzovať k predlžovaniu vojny a bude posilňovať jeho odhodlanie zničiť ukrajinskú štátnosť.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Západ podľa ISW musí Ukrajine rýchlo poskytnúť potrebnú podporu pre protiofenzívne operácie, aby spochybnil Putinovu teóriu víťazstva, zabránil predlžovaniu vojny a zabezpečil mier vyhovujúci Ukrajine. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

ISW poukazuje na vyjadrenie obáv ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie denníka Philadelphia Inquirer, že Západ sa bojí presadzovať úplné ukrajinské víťazstvo pre strach z nestability v Rusku. Toto váhanie podľa Zelenského povzbudzuje Putina na obsadenie čo najväčšieho ukrajinského územia.

Putin a Kremeľ zámerne nestanovili žiadne hranice pre svoje ciele na Ukrajine a opakovane hovoria, že územia mimo Chersonskej, Záporožskej, Doneckej a Luhanskej oblasti sú súčasťou Ruska, konštatuje ISW. Putinovým konečným cieľom stále je úplné zničenie ukrajinskej štátnosti a identity, dodal inštitút.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Putin nechce zastaviť svoj postup na Ukrajine, Západ musí podľa analytikov otriasť jeho teóriou víťazstva © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -