Búrky vo Švajčiarsku a Taliansku spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. Najmenej štyria ľudia zomreli

0

2.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 30. júna 17:02

Búrky vo Švajčiarsku a severnom Taliansku spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. Najmenej štyria ľudia zomreli, uviedli úrady.

Vo švajčiarskom kantóne Ticino našli troch mŕtvych po zosuve pôdy, ktorý vznikol v oblasti Fontana v údolí Maggia. Táboriská popri rieke Maggia pre vyčíňanie počasia evakuovali. Vo Vislette sa zrútila časť malého cestného mosta. Jeden človek je nezvestný v údolí Lavizzara.

V severnejšom kantóne Valais sa vyliala z brehov rieka Rhôna, ktorá zaplavila diaľnicu a železničnú trať. Polícia uviedla, že v bočných údoliach južne od Rhôny pršalo obzvlášť intenzívne a telo muža, ktorého partnerka nahlásila ako nezvestného, našli v nedeľu skoro ráno v hoteli v alpskom stredisku Saas-Grund. Podľa polícia ho zrejme zaskočila povodeň. Ďalší muž je od soboty večera nezvestný v oblasti Binn.

Záplavy, búrky a zosuvy zasiahli aj niekoľko regiónov severného Talianska. Hasiči uviedli, že boli na zhruba 80 záchranných operáciách, pričom v Piemonte evakuovali desiatky ľudí. Medzi obcami Montanaro a San Benigno Canavese zachránili dvoch dospelých a trojmesačné dievčatko po tom, čo ich v aute uväznila stúpajúca voda rieky Orco.

V regióne Valle D’Aosta je v dôsledku vyliatia vodných tokov izolovaných niekoľko obcí.

Viac k témam: Burky, Extrémne počasie, Záplavy, Zosuv pôdy
Zdroj: SITA.sk – Búrky vo Švajčiarsku a Taliansku spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. Najmenej štyria ľudia zomreli © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -