Pojednávanie s bývalou bratislavskou krajskou prokurátorkou pre zneužívanie právomoci bolo zrušené

0

30.5.2024 (SITA.sk) – Na pôde Mestského súdu Bratislava I mal v stredu pokračovať súdny proces s bývalou šéfkou Krajskej prokuratúry v Bratislave Ivetou K. Ako však pre agentúru SITA uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, termín hlavného pojednávania bol zrušený z dôvodu práceneschopnosti zákonného sudcu. Hovorca doplnil, že nový termín pojednávania bude určený po dohode s procesnými stranami.

Na bývalú krajskú prokurátorku podali obžalobu pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Dôvodom má byť nevybavenie dvoch návrhov policajného vyšetrovateľa na podanie obžaloby po dobu ôsmich rokov.

Ešte v roku 2019 odvolal vtedajší generálny prokurátor Jaromír Čižnár šéfku Krajskej prokuratúry v Bratislave Ivetu K. z funkcie. Podľa medializovaných informácií totiž osem rokov nepodala obžalobu na Lóranta K. za pokus o úverový podvod. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry navrhol Loránta K. a ďalších ešte v roku 2011 obžalovať, prokurátorka však vo veci nekonala.

Lórant K. sa v médiách spomínal ako kamarát bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Spomínal sa napríklad v nahrávke o údajnom vydieraní Jaroslava Haščáka. Iveta K. má od roku 2021 pozastavený výkon funkcie prokurátorky.

Viac k témam: Krajská prokuratúra Bratislava, prokurátorka, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Pojednávanie s bývalou bratislavskou krajskou prokurátorkou pre zneužívanie právomoci bolo zrušené © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -