Nezávislé médiá potvrdili totožnosť takmer 54 200 ruských vojakov zabitých na Ukrajine, skutočné čísla sú však pravdepodobne vyššie

0

30.5.2024 (SITA.sk) – Nezávislé ruské médium Mediazona a ruská služba BBC potvrdili mená 54 185 ruských vojakov, ktorí boli zabití od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Mená mŕtvych zistili z otvorených zdrojov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V porovnaní s predchádzajúcou správou z polovice mája pribudli na zoznam mŕtvych mená takmer 1 400 ruských vojakov. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent.

Žurnalisti upozorňujú, že skutočné čísla sú pravdepodobne podstatne vyššie, keďže ich overené informácie pochádzajú z verejných zdrojov, ako sú nekrológy, príspevky príbuzných, správy regionálnych médií a vyhlásenia miestnych úradov. Podľa ukrajinských odhadov celkový počet ruských strát v sobotu presiahol 500-tisíc vojakov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Viac k témam: Ruská armáda, ruské straty, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Nezávislé médiá potvrdili totožnosť takmer 54 200 ruských vojakov zabitých na Ukrajine, skutočné čísla sú však pravdepodobne vyššie © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -